Arrangørene bak «Folkefest i Folkeparken» er f.v.: Tom Gotland, som driver Aktivitetskonsulenten, Pia Benedikte Smeby Rønninghaug, frivilligkoordinator i Kristiansund kommune, Lille Andersen, frivilligsentralen ved leder, Kristin Brevig, kulturkonsulent fra kulturenheten i Kristiansund kommune og Ingebjørg Dahle Johansen, diakon for menighetene i Kristiansund. Andrés Sorbera, pastor i Misjonskirken, var ikke tilstede da bildet ble tatt.

Folkefest for fjerde år på rad – og det beste av alt? Alt er gratis

Fra generasjonsleker til friluftsaktiviteter, fra åpne scener til blinkskyting – «Folkefest i Folkeparken» byr på noe for alle. Her er alt gratis, bortsett fra medlemskap i foreningene du kanskje blir fristet til å bli en del av. Arrangørene lover en søndag fylt med fellesskap og feststemning.

Publisert

I år blir «Folkefest i Folkeparken» en time kortere, men ikke mindre livlig, lover arrangørene.

Arrangementet, skal fylle Stormyra og deler av Folkeparken i Kristiansund, med aktiviteter, stands og munter debatt fra klokka 12 til 15 søndag 16. juni.

Arrangementet ble startet opp i Frivillighetens år i 2021, og dermed blir det fjerde gangen det blir arrangert i år.

– Tanken er at vi skaper en folkefest der alle kan være med, uansett økonomi eller bakgrunn, sier Lille Andersen, daglig leder i Frivillighetssentralen.

40 utstillere i fjor – plass til flere 

I 2024 deltok 40 organisasjoner, lag og politiske partier, og arrangørene håper på enda flere i år. 

– Vi har plass til alle som melder seg på, også på tampen. Stormyra og området rundt Nordvesthallen gir rom til ekspansjon, sier Andersen. 

Alternativt blir skøytehallen Arena Nordvest brukt ved dårlig vær.

Frivillighetssentralens leder understreker at alle typer frivillige organisasjoner er velkommen, men at kommunikasjonen kan være utfordrende: 

– Mange har utdaterte e-postadresser, spesielt når styremedlemmer byttes. Vi oppfordrer alle som ikke har fått forespørsel til å ta kontakt.

Kortere tid – større energi 

En stor endring i år er at arrangementet forkortes fra fire til tre timer. 

– Vi vil ha mye gøy på kort tid, istedenfor at det blir utvannet. Nå kan alle stå på hele tiden uten at det blir kjedelig, forklarer Andersen.

– Vi er opptatte av at organisasjonene tilbyr en aktivitet som de besøkende kan prøve. Hvis du for eksempel nylig har flyttet til byen og tenker at du ønsker å være med på en eller annet aktivitet, så kommer du her og treffer på Goma bueskyting som viser frem sin aktivitet. Det er midt i blinken, smiler Andersen

Rekrutteringsfest for frivilligheten 

I fjor fikk over 40 prosent av de deltakende organisasjonene nye medlemmer som følge av at de deltok på arrangementet. 

– Ingen organisasjoner klager over at de får for mange medlemmer. Her møter de 3.000 besøkende som aktivt leter etter noe å engasjere seg i, sier Andersen.

Hun peker spesielt på nyankomne i byen: 

– Tenk deg at du har ryggproblemer eller nedsatt hørsel, men ikke vet at det finnes foreninger for akkurat det. Her får folk hjelp de ikke ante fantes.

Fokus på generasjoner og friluft 

Frivilligkoordinator i Kristiansund kommune, Pia Benedikte Smeby Rønninghaug, er med for første gang i år. 

Praktisk info om «Folkefest i Folkeparken»

Når: Søndag 16. juni, klokken 12–15 Hvor: Stormyra og Folkeparken (alternativt Nordvesthallen ved regn)

Arrangørene bak «Folkefest i Folkeparken» er frivilligsentralen ved leder Lille Andersen, menighetene i Kristiansund ved diakon Ingebjørg Dahle Johansen, Tom Gotland som driver Aktivitetskonsulenten, Kristin Brevig, kulturkonsulent fra kulturenheten i Kristiansund Kommune, frivilligkoordinator i Kristiansund kommune Pia Benedikte Smeby Rønninghaug og Andrés Sorbera, pastor i Misjonskirken 

Hun vil aktivisere folk på tvers av generasjonene med generasjonslekene, en del av konseptet til «et aldersvennlig Norge». 

Her er tanken at besteforeldre, foreldre og barn deltar sammen om å løse oppgaver som går ut på å holde seg i aktivitet. Dette blir både en fin trening og en morsom aktivitet alle kan være med på uansett alder og form. 

Turistforeningen vil også delta for første gang i år som et godt supplement til disse aktivitetene og markere friluftslivets år.

Alt er gratis – unntatt medlemskap 

Ingen varer selges under arrangementet, og alt fra vafler til pølser deles ut gratis.

– Dagen skal være en opplevelse uten kjøpepress. Alle skal føle seg velkommen, uansett lommebok, sier Andersen.

Arrangørene holder fortsatt kortene tett inntil brystet når det gjelder årets konferansier. 

– Det blir en overraskelse, vi avslører ikke navnet ennå før vi er nærmere arrangementet, smiler Andersen.

Nytt i år er at scenen er flyttet til midten av Stormyra og blir helt åpen i år, uten vegger og tak. Ved dårlig vær flyttes alt til Nordvesthallen skøyteanlegg. Det blir også flere sitteplasser med gratis kaffe til de som trenger en pause og ønsker å sitte rolig og betrakte folkelivet som drar forbi.

Powered by Labrador CMS