Piotr med en ferdig sandwich.

Den mest populære vogna på «Kongens»? Svaret finner du her

Latter, liv og lukten av krydder fyller Kongens plass når Street Food Skandinavia ruller inn i Kristiansund. Midt i folkehavet står en matvogn som samler både smil, historier og sultne gjester – og det er lett å skjønne hvorfor.

Publisert Sist oppdatert

24.–27. april: Street Food Skandinavia er tilbake, og i år ruller matvognene inn på Kongens plass i Kristiansund. Her finnes noe for enhver smak – enten du foretrekker søtt, krydret eller noe midt imellom.

Matvognene på Kongensplass.

Matvognene du kan oppleve:

  • U.S. Icleplace – Kremet iskrem med spennende smaker.

  • The Churro Crew – Sprø, varme churros med deilige dipp.

  • What the Greek – Smakfull gresk pita med ferske ingredienser.

  • Tex Mex – Taco som tar deg til en annen verden.

  • KEO – Kebab i flere varianter.

  • Empanadas Fabrikken – Autentisk og digg latinamerikansk mat.

  • Prymo Chimney – Magiske skorsteinskaker med søte overraskelser.

  • Sando – Unike sandwicher med herlige smaker fra øst og vest.

What the Greek – Smakfull gresk pita med ferske ingredienser.
U.S. Icleplace – Kremet iskrem med spennende smaker.
KEO – Kebab i flere varianter.
Tex Mex – Taco som tar deg til en annen verden.

Blant de mange fristelsene var det særlig én bod som skilte seg ut for np.nos utsendte: 

Sando
, med sin uimotståelige Korean BBQ-sandwich. Det var her vi møtte Piotr Zaleski (45) fra Polen, nå bosatt i Trondheim, og hans kollega Dimitrios Makryniotis (44).

Sando med sitt bevis på at de vant EM for street food i 2024.

Piotr eier og driver Sando – en food truck som serverer sandwicher med asiatisk touch. Det er ingen tilfeldighet, ettersom han var med på å starte den populære kjeden Sabrura i 1999 og har jobbet med asiatiske smaker siden.

– Da vi startet Sando, vurderte vi sushi, men det føltes mer som «fine dining» enn street food. Derfor ble det en miks av østlige smaker og vestlig sandwichkultur, forklarer Piotr mens han skjærer opp andebryst til en Duck Sando.

Demitrious og Piotr forbedrer en Sando til kundene.

I 2009 solgte han og partnerne Sabrura til Bitastad – konsernet bak blant annet Big Bite, Jordbærpikene og Kompis. Piotr fikk tilbud om å bli med videre i Sabrura, noe han takket ja til – inntil drømmen om å starte noe eget ble for sterk.

– Jeg har alltid hatt en drøm om å eie en restaurant. Etter hvert vokste den drømmen seg større, så jeg sluttet i Sabrura og startet Sando – en food truck og street food-satsing jeg virkelig brenner for, sier han.

Menyen til Sando.

Suksess på hjul

Sando har vist seg å være en stor suksess. I 2023 vant de NM i street food og kvalifiserte seg til EM i Tyskland. Og tro det eller ei – de tok hjem seieren der også. I 2024 gjentok de bragden.

Mens intervjuet pågår, vokser køen foran Sando betraktelig. np.nos utsendte tar derfor med seg sin Korean BBQ-sandwich og trekker seg tilbake. Tilbake på kontoret er det umulig å vente – og for en sandwich det var!

Gutta overleverer mat til de fornøyde kundene.
Powered by Labrador CMS