Jensen legger stor vekt på lokalproduserte varer og tilbyr en egenprodusert spesialitet kalt «Brito». Denne pølsa inneholder 60 prosent hjortekjøtt og er smaksatt med blåbær og tyttebær.

– Det er Kristiansund som er byen for meg

Kristiansund har mange trofaste handelsfolk som vender tilbake gang etter gang. En av dem er Brito Spekemat, som har blitt en kjent forhandler hos lokalbefolkningen. Denne uken startet hun salget tidlig, og med god grunn.

Publisert Sist oppdatert
Brito Spekemat selger 40 forskjellige sorter pølse, sommerhonning, potetflatbrød, fenalår og litte grann syltetøy fra en liten fabrikk. Navnet på fabrikken, derimot, er en hemmelighet.

– Jeg er her egentlig bare på onsdager, men i dag var det så fint vær at jeg allikevel tok turen. I denne bransjen er vi væravhengige, så når det blir fint vær, må jeg bare satse, sier Berit Jensen, innehaver og driver av Brito Spekemat.

Hun bor på Gjemnes, men reiser rundt i hele Møre og Romsdal og Sogn og Fjordane med sine varer. Likevel er Kristiansund byen hun liker seg aller best i.

– Jeg trives veldig godt her. Kristiansund er byen for meg, sier hun med et smil.

Et bredt utvalg av spesialiteter

Brito Spekemat tilbyr et imponerende utvalg av spekemat og lokalproduserte varer.

– Jeg selger 40 forskjellige sorter pølse, sommerhonning, potetflatbrød, fenalår og litt syltetøy fra en liten fabrikk vi samarbeider med, forteller Jensen.

Hos Brito Spekemat kan man velge fra over 40 forskjellige sorter pølse.

Men når det kommer til å avsløre hvor syltetøyet kommer fra, holder hun kortene tett til brystet.

– Nei, det er hemmelig. Jeg må jo ha noen hemmeligheter!

Rødvinspølse – en sikker vinner

Blant alle de ulike variantene av spekepølse er det én som skiller seg ut som bestselger.

– Det er helt klart rødvinspølsa. Den har vært en sikker vinner i flere år. Jeg har flere faste kunder som kommer igjen og kjøper favoritten sin, ofte det samme produktet hver gang, sier Jensen.

Lokal og kortreist mat

Jensen legger stor vekt på lokalproduserte varer og tilbyr en egenprodusert spesialitet kalt «Brito». Denne pølsa inneholder 60 prosent hjortekjøtt og er smaksatt med blåbær og tyttebær.

Berit Jensen, innehaver og driver av Brito Spekemat

– Jeg kjøper også mange lokalproduserte pølser fra Gjemnes og fra Hyllnes gård. Det er lokale kvalitetsvarer som kundene kommer igjen og kjøper gang etter gang. Slik vet jeg at det jeg selger er noe kundene liker, sier hun.

For Berit Jensen er det ikke bare spekemat og salg som gjør jobben verdt det. Møtene med kundene, de faste ansiktene og den gode stemningen i Kristiansund er det som virkelig betyr noe for henne.

– Jeg liker meg her, og jeg ser frem til å komme tilbake gang etter gang, avslutter hun.

Powered by Labrador CMS