
Monica satser sterkt: – Det kribler i magen
– Jeg er spent på hvordan butikken blir tatt i mot, sier Monica Steen, som om få dager åpner landets første franchisedrevne butikk i kjeden.
Da NP.no besøkte Alti Futura i Kristiansund var det en grønn heldekkende pressening rett ved inngangsområdet. Der hvor Bunnpris inntil nylig hadde Post i butikk.
Men her
har det aldri før vært en butikk, kan senterleder Helene Neergaard Oxaas fortelle, som
har tatt oss med på en aldri så liten omvisning.
Bak den grønne forhenget treffer vi på en fattet, men spent butikkinnehaver.
Monica Steen drev før Olivenlunden hos Amfi Roseby, men der ble butikken nedlagt ved årskiftet.
– Jeg sover godt om nettene, men det kribler i magen, og jeg er spent på hvordan butikken blir tatt i mot, sier hun til NP.no.
Hun forklarer at Olivenlunden ikke er som andre matbutikker folk kjenner til.
– Vi er en gourmet butikk, med småskala produsenter, fastslår hun.
– Hvordan har responsen vært på at Molde mistet Olivenlunden og Kristiansund får butikken hit?

– Folk gleder seg. Mange kjørte ens ærend til Molde fra Nordmøre. Jeg regner med å treffe igjen tidligere kunder! Leverandørene til Olivenlunden 1830 kommer som regel fra områdene rundt Middelhavet, men det finnes også norske produsenter. De mestselgende varene er olivenolje, balsamico og pistasjkrem, forteller Monica Steen.
– Vi selger sunn, ren mat, og det er olivenolje-spesialister vi er. Vi har forkjærlighet for håndverket. Alt er bærekraftig produsert og kvaliteten er høy.
Monica kan fortelle at hun i flere år har forsøkt å overtale kjedeledelsen om å få drive en selveid butikk. Kjeden er franskeid, og beslutningen ble tatt helt i toppledelsen.
– Olivenolje er 6.000 år gammelt. I Kristiansund har vi hatt tilgang til krydder og olivenolje siden 1600-tallet – lenge før resten av Norge. Men vi mistet det på veien fordi smør og margarin ble rimeligere, sier Olivenlunden-gründeren.

– Vi skaper arbeidsplasser, vi er fire
som skal jobbe her, inkludert meg selv, sier hun.
– Hva synes senterlederen om det nye tilskuddet til Alti Futura?
– Jeg vet ikke hvor mange ganger jeg har sagt at Olivenlunden må på Futura. De
har produkter du ikke finner andre plasser. Mat og opplevelser er viktig for et
senter, svarer Helene Neergaard
Oxaas.
– Det er ekstremt artig å få inn noen med slike produkter, og fagkunnskapen om dem, legger hun til.
I mellomtiden jobber Monica Steen og håndverkerne på for å rekke å få alt klart til åpningen torsdag 13. mars 2025.