F.v.: Imre Csanyi, Bjørn Ove Hoel, Cesilie Dragseth og Maher Adi gleder seg til å samarbeide og hjelpe hverandre.

Nå blir serveringstedene to gode naboer

– Vi drømmer om enveiskjøring på kaia og uteservering for cruise-turistene om sommeren, sier Cesilie Dragseth, som er klar til å flytte inn i nye lokaler.

Publisert Sist oppdatert

Cesilie Dragseth (56), eier og daglig leder av Bar 75 – som i flere år har hatt tilholdsted i gågata (Nedre Enggate) i Kristiansund – har bestemt seg for å flytte puben til Kaibakken 1. 

Der blir hun nabo med Maher Adi (60), som driver Havnekontoret Café Bar og Spiseri. Sammen satser de på et nytt samarbeid, men understreker at de forblir to selvstendige selskaper.

– Vi skal hjelpe hverandre, men begge stedene beholder sin egen identitet, sier Dragseth.

F.v.: Bjørn Ove Hoel, Maher Adi, Cesilie Dragseth, og Imre Csanyi gleder seg til å samarbeide og hjelpe hverandre.

Problemer med gamle lokaler

Årsaken til Bar 75-flyttingen er blant annet problemer med husforholdene i de gamle lokalene i gågata.

– Situasjonen ble uutholdelig med dårlig samarbeid med huseier og pålegg fra kommunen om utbedringer. Det var en kunde som meldte om manglende branndører, og det var starten på det hele, forteller Dragseth.

Hun fikk et godt tilbud fra Maher Adi om å flytte Bar 75 til kjelleren i Kaibakken 1, der Havnekontoret Pizza allerede holder til. Nå er veggen revet mellom Havnekontoret Pizza og lokalet der garnbutikken Knitre lå tidligere.

Her er alt på stell sier Cesilie Dragseth og viser fram det nye kjølerommet.

– Det nye lokalet er omtrent like stort som det gamle, men har flere sitteplasser. Vi får også en uteplass på 85 kvadratmeter med fantastisk havneutsikt, sier Dragseth. 

Kjæresten til Cesilie, Bjørn Ove Hoel (54), som også arbeider på Bar 75, legger til:

– Vi har snakket med stamkundene våre, og de tar det positivt. De gamle lokalene var kalde, og vi ser frem til at kundene slipper å fryse.

– Vi annonserte med å være Kristiansund luneste plass, sier Cecilie Dragseth, men folk holdt jo på å fryse hjel når det var på det kaldeste.

Planer for samarbeid og kulturkvelder

Både Dragseth og Adi ønsker å bruke naboskapet til å skape noe nytt, blant annet med faste kulturkvelder.

– Vi vil ta i bruk alle tre etasjene og arrangere musikkarrangementer, sier Adi.

Han påpeker at Havnekontoret i dag taper penger på å måtte stenge tidlig, og at samarbeidet med Bar 75 gjør det mulig å holde åpent lenger.

– Vi planlegger også temakvelder og vil leie ut lokalene til bursdager og feiringer. Dette er lokalet i tredje etasje som het Lille Onkel, den gang Havnekontoret het Onkel og Vennene, legger han til.

Imre Csanyi, Cesilie Dragseth og Bjørn Ove Hoel, ser fram til å fyre opp pizzaovnen og servere ekte italiensk pizza til gjestene på nye Bar 75.

Pizzabaren skal levere til begge serveringsstedene

Pizzakjøkkenet i kjelleren blir felles for begge stedene, noe som gir stordriftsfordeler.

– Vi fortsetter med napolitansk pizza bakt i vedfyrt steinovn, laget av vår pizzabaker Imre Csanyi. Han skal delta i skandinavisk pizzamesterskap, sier Adi.

Csanyi, som kommer fra Szeged i Ungarn, har drevet med pizza i Kristiansund siden 2020. Han spesialbestiller italiensk ost og italiensk salami til pizzaene. 

– Vi skal også skape en egen tradisjon med søndagsmiddag, med familievennlige tradisjonsretter, sier Adi.

Våre stamgjester skal kjenne seg igjen på 75, sier Cecilie, som gleder seg til å komme i gang og viser vei inn i de nye lokalene her sammen med Bjørn Ove Hoel og Imre Csanyi.

Gjenkjennelig, men forbedret

Dragseth lover at Bar 75 beholder sin karakter, men med noen oppgraderinger.

– Vi skal bare skifte dress. Innholdet blir det samme, prisene også. Men vi får bedre ventilasjon, eget kjølerom og en lunere atmosfære, sier hun.

Hoel understreker:

– Vi har kjøpt mye nye møbler, men tar også med oss noe. Det kommer til å bli veldig gjenkjennbart.

Roger Enge er i full gang med å rigge opp hyller på lagret til det nye serveringsstedet.

Håper å kunne åpne i løpet av mars

Flyttingen innebærer at omtrent 4,5 årsverk blir med til de nye lokalene. 

– Vi beholder de gamle åpningstidene fra 10:00 til 02:00, og ser frem til cruiseskipene og flere turister på kaia, sier Dragseth.

Maher Adi mener samarbeidet vil gi fordeler for begge steder.

– Jeg tror dette blir bra for oss begge, avslutter han.

Slik vil den nye fasade n på nye Bar 75 se ut når de flytter inn i Kaibakken 1, under Havnekontoret.

Havnekontoret Pizza vil betjene begge stedene, og Adi vil vurdere åpningstidene fortløpende etter at Bar 75 er på plass.

– Det blir ikke musikk nede, slik det er på 75 i dag. Men når vi har arrangementer oppe, kan gjestene velge om de vil ta en pils og en pizza nede eller gå opp for å høre musikk, sier han.

F.v.: Maher Adi, Cesilie Dragseth, Imre Csanyi og Bjørn Ove Hoel viser stolt fram de nye lokalene som skal huse den nye Bar 75.

Cesilie Dragseth ser også frem til forbedringer på uteområdet.

– Tenk om det kunne blitt enveiskjørt på kaia. Da ville det blitt roligere og bedre å sitte ute for turistene og kundene, avslutter hun.

Hva sier de ansatte og stamkundene på Bar 75?

Nordmørsposten tok seg en tur innom Bar 75 i Øvre Engate tirsdag formiddag 4. mars 2025 for å snakke med kunder og ansatte.

Noen av stamkundene var allerede på plass. De sa pent nei takk til å bli avbildet så tidlig på dagen, men alle var skjønt enige i at det blir bra å flytte ned til Kaibakken. 

To av de ansatte som var tilstede da NP.no stakk innom fortalte at de ser fram til å flytte inn i nye lokaler. 

-Jeg gleder meg til å arbeide i nye fine lokaler, sier Katarine Rønne (22), som har tidligvakt tirsdags formiddag.
F.v.: Katarina Rønne (22) og Ketil Olsen (44) er to av de ansatte som kundene snart får møte bak disken på Bar 75 i Kaibakken 1.
Powered by Labrador CMS