Nye miljøfyrtårnbedrifter. F.v. Magne Halseth (daglig leder ved Bøifot Elektro), Andreas Pedersen (miljøfyrtårnansvarlig Bøifot elektro), Vidar Flovikholm (miljøfyrtårnansvarlig) og Erik Husby Pettersen (daglig leder, Varde Arbeid og Inkludering). Kjell Neergaard (ordfører i Kristiansund), Kim Stian Bråstad og Marit Bergan-Skar fra Sunndal Sparebank.

Nå gjør også disse tre bedriftene sitt for miljøet

Bærekraft og grønn omstilling var i fokus da flere lokale bedrifter ble anerkjent for sitt miljøarbeid under en markering på rådhuset i Kristiansund.

Publisert

Kristiansund kommune feiret nylig tre nye bedrifter som har oppnådd Miljøfyrtårn-sertifisering. 

Markeringen fant sted i formannskapssalen på rådhuset, hvor ordfører Kjell ledet deler av seremonien. Varde Arbeid og Inkludering, Bøifot Elektro og Sunndal Sparebank avdeling Kristiansund ble hyllet for sitt engasjement for bærekraft og miljøansvar.

Bærekraft og kake – to ting vi alle kan stå bak!

En viktig milepæl for lokalt næringsliv

Det å bli Miljøfyrtårn innebærer at bedriftene har gjennomført tiltak for å redusere miljøavtrykket sitt og skape en mer bærekraftig drift. 

Ordføreren trakk fram viktigheten av at næringslivet tar grep for en mer bærekraftig fremtid. 

– Fremtidens vinnere er de som kombinerer miljøansvar med innovasjon og vekst. sier Neergaard. 

Miljøfyrtårnet er det grønne kompasset i omstillingen, og det er per i dag 11.400 virksomheter i Norge som har denne sertifiseringen.

Bedrifter med miljøfokus

De tre bedriftene som nå har blitt Miljøfyrtårn opererer innen ulike bransjer, men har alle jobbet målrettet for å oppnå sertifiseringen:

Kjell Neergaard (ordfører i Kristiansund), Vidar Flovikholm (miljøfyrtårnansvarlig) og Erik Husby Pettersen (daglig leder, Varde Arbeid og Inkludering).

Varde Arbeid og Inkludering hjelper mennesker tilbake i arbeidslivet og finner løsninger for dem i faresonen for å falle utenfor, spesielt i krevende perioder. 

– Vi skaper løsninger som plasserer de rette personene på rett plass inn hos virksomheter som har behov for denne arbeidskraften, sier Vidar Flovikholm.
 Samtidig som prioriterer de bærekraftige miljøtiltak. Ordføreren opplyste at selskapet nå er hundre prosent eid av Kristiansund Kommune.

fv: Kjell Neergaard (ordfører), Andreas Pedersen (miljøfyrtårnansvarlig Bøifot elektro), og Magne Halseth (daglig leder ved Bøifot Elektro) holder hoved-diplomet som bekrefter at bedriften er blitt et miljøfyrtårn.

Bøifot Elektro ble startet i 1952 og har en lang historie bak seg innen elektrikertjenester. De har tatt grep for å gjøre strømforbruket mer bærekraftig. De tilbyr energieffektive løsninger, varmepumper og solcellepanel og gir kundene muligheten til å produsere egen energi, i tillegg til gode rutiner for avfallshåndtering.

Sunndal Sparebank mottar diplomet på miljøfyrtårnet. fv: ordfører Kjell Neergaard (ordfører Kristiansund kommune), Kim Stian Bråstad og Marit Bergan-Skar fra Sunndal Sparebank.

Sunndal Sparebank avdeling Kristiansund engasjerer seg i lokalsamfunnet, frivillighet og miljø. Banken støtter samfunnsprosjekter gjennom donasjoner og fremmer grønn og ansvarlig utvikling.

Positiv endring for fremtiden

Miljøfyrtårn-sertifiseringen er ikke en engangsprosess, men et kontinuerlig arbeid for å forbedre miljøvennlige tiltak. Representanter fra de tre bedriftene uttrykte stolthet over sertifiseringen og delte sine erfaringer med å tilpasse driften til mer bærekraftige løsninger.


Magne Halset (daglig leder ved Bøifot Elektro).

Kristiansund tar stadig nye skritt mot en grønnere framtid, og de tre nysertifiserte bedriftene viser at bærekraft kan være en viktig del av næringslivet. Flere aktører i regionen oppfordres nå til å følge i deres fotspor og gjøre miljøvennlige tiltak til en naturlig del av driften.

Powered by Labrador CMS