
Skjæret som ble til en kjøkkenøy
Finnes det skjær i sjøen i Kristiansund? Ja, heldigvis. Det ligger i Vågen, og fra dette opprinnelige kråkebollenes biotop serveres det god mat.
En rusten, gammel kran på et skjær i sjøen ble i 2018 forvandlet til en brygge i Vågen. Fra dette moderne bygget serverer de lekre matopplevelser til båtturister, landkrabber og farende fant. Det koster ikke skjorta, men det er ikke så langt unna. Prisen ligger i øvre sjikt, men til gjengjeld får du mat som nesten lever opp til prisen.

Mat: 4-5
Maten holder litt vekslende kvalitet. Rada og Reidar er litt uenige om delkarakterene, men er enige om at de samlet verken svarer til fire eller fem. Midt imellom er nærmere blink.
Reidars forrett, «Braisert okseravioli», er litt tam på smak. Den smaker helt greit. Reidar skuler litt misunnelig over mot Radas tunfisktartar.

Karakter: 4
Reidars hovedrett, Dagens-retten «Burger med Kraftkar», smaker klassisk burger, men uten å imponere. «Dette er jo kjøpebrød,» utbryter Reidar skuffet. «Men tilleggssausen er god.» «Ja, og kraftkaren redder den litt kjedelige burgeren,» istemmer Rada. Chipsen kunne ha vært tykkere slik at den holder varmen bedre, men smaker godt.

Karakter: 4
Reidars dessert, «Et utvalg oster, er god, men burde ha inneholdt flere ostetyper. Det brente brødet er i beste fall gjennomsnittlig. Det holder ikke samme kvalitet som brødet på deres søsterbedrift Bryggekanten Brasseriets ostetallerken, som fikk toppscore av oss. Resten av ostedesserten er en middelhavsfarer.

Karakter: 4
Radas forrett, «Spicy tunfisktartar», er en fresh start på måltidet. Den har en nydelig smak av pepperrot og løyromrogn, og chipsen er mer smakfull enn den ser ut til. Her er femmeren klar.

Karakter: 5
Radas hovedrett, «Andebryst», har et mørt og lekkert kjøtt, og sausen er smakfull. Retten får et lite minus for et uoppfinnsomt tilbehør som imponerer verken gane eller øye. Spesielt spennende er tross alt ikke gulrotmos. Men samlet får retten en hederlig femmer. «Dette smaker av fugl!» utbryter Rada anerkjennende.

Karakter: 5
Radas dessert,«Panacotta med tykkmelk fra Røros», er kveldens gledelige overraskelse. Bortsett fra de kjedelige marengspinnene, er den lekkert komponert og har kraftfulle smaker som passer ypperlig sammen. «Det ser ut til at det er du som har stukket av med de beste rettene i dag,» oppsummerer Reidar.

Karakter: 6
Drikke:
Husets hvitvin til tunfisktartaren og Barbera til andebrystet fungerer greit. Ølet er som forventet, selv om det er litt skuffende med 0,4 på tapp. Minus for koffeinfri kaffe i pulverversjon – her hadde vi ønsket skikkelig kaffe.
Service: 6
Servitøren er gjennomprofesjonell, i strålende humør og forbilledlig interessert i hvordan gjestene har det, om de har spørsmål til menyen og ikke minst om noen skulle være taletrengte rundt et hvilket som helst emne. Menyen kommer prompte, isvann står på bordet og stearinlysene er tent. Servitøren er på pletten med én gang og adlyder det minste vink, selv om det kanskje ikke er annet å forvente når lokalet er bortimot tomt. Her føler vi oss velkomne!
Miljø/atmosfære: 5
Innendørs er atmosfæren anti-klaustrofobisk og hjemmekoselig, til tross for det strenge, modernistiske eksteriøret og det høye taket. Den ytre stua har varmelamper på grunn av alle glassveggene. Toalettene er rene og garderoben ryddig. Pluss for ekte blomster på bordene. Sjelløse amatørbilder på veggene trekker ned, men uansett: Dette er et trivelig sted!

Meny: 5
En fin og oversiktlig 2-siders meny uten dikkedarer: drikke på den ene siden og mat på den andre. Passe mange retter: fire forretter, åtte hovedretter, én dagens-overraskelse og fire desserter. Halvparten av rettene er spennende valg, resten er mainstream eller fast food. Et lite, men greit vinutvalg med mainstream-vin: sju hvite, sju røde, tre rosé, tre musserende og fire dessertviner. Fire øltyper på tapp (0,3 og 0,4) og sju på flaske. Med andre ord: En fin og lettlest meny. Trekk for mangel på vegetarretter.

Pris: 4
En i overkant stiv pris for retter som til dels holder en gjennomsnittlig kvalitet. Pulverkaffe uten nikotin er tynne greier, men kom heldigvis ikke på regningen. Pluss også for at det er mulig å velge rimeligere retter.
Hovedinntrykk: 5
Maten vipper mellom fire og fem, og rettene er ganske høyt priset. God service og trivelig stemning gjør at femmeren kan forsvares, fordi vi stort sett får den kvaliteten vi forventer.