Hybelfrokost på Campus

Einar Wikan i bakgrunnen, sammen med Nelle Strobel (17) og Edith N. Rokstad (17)

Smøla vil nå ut til ungdommen

Smøla Nærings- og Kultursenter arrangerte igjen hybelfrokost på Campus Kristiansund. Denne gangen møtte ungdom fra Smøla, Aure og Sula opp for å høre om mulighetene i havbruksnæringen.

Publisert Sist oppdatert

For andre gang arrangerte Smøla Nærings- og Kultursenter hybelfrokost på Campus Kristiansund. I januar uteble deltakerne, men denne gangen var oppmøtet bedre. Kun jenter tok turen innom, og de kom fra Smøla, Aure og Sula ved Ålesund.

Omvisning på Campus

Einar Wikan fra Smøla Nærings- og Kultursenter innledet arrangementet med å fortelle om Smølas kontor på Campus. Han oppfordret ungdommer til å ta kontakt dersom de ønsket en omvisning.

Christian H. Wikan (31) fra Nekton og Ksmiia Stryzhonok (18)

– Smøla er veldig fornøyd med å ha en slags ambassade på Campus, sa Wikan.

Han fortalte videre at Smøla kommune og flere aktører har kontor på Campus, og at dette gir gode muligheter for samarbeid og utvikling.

Nekton Settefisk informerte om drift

Deretter tok Christian Wikan fra Nekton Settefisk ordet. Han orienterte om bedriften, som er et heleid lokalt firma fra Smøla med anlegg også på Aure.

Chriatian H. Wikan fra Nekton

– Vi er i en utbyggingsfase og ekspanderer stadig, fortalte Wikan.

Nekton Settefisk jobber med settefisk og er i tillegg en utdanningsbedrift. Selskapet samarbeider med Kristiansund Videregående Skole og har for tiden 12 elever i praksis.

– Vi ønsker å utvide antallet elever slik at flere får mulighet til å få praktisk erfaring, sa han.

Ny båt for elever

En ny båt vil snart bli stasjonert ved Campus i Kristiansund. Denne vil frakte elever fra sentrum ut til anleggene.

Nekton har vokst betydelig de siste 20 årene og er i dag en hjørnesteinsbedrift i Smøla-samfunnet. Bedriften har en årlig omsetning på 100 millioner kroner.

Videre satsing på ungdom

Hybelfrokosten er en del av et initiativ der ulike firmaer presenterer seg for ungdommer i regionen. Ifølge Wikan vurderes det nå å arrangere pizzakvelder i tillegg.

– Vi ser på flere måter å engasjere ungdom på, sier han.

Powered by Labrador CMS