
– Dette forventet jeg ikke
Lokale tradisjoner fra Kristiansund, råvarer fra Nordmøre i en rett med røtter i Italia, ble en suksessoppskrift som imponerte.
Pizzakokken på Havnekontoret i Kristiansund, Imre Csanyi, gjorde seg bemerket under Pizza Champion Cup Norway 2025, som ble arrangert 18. mars på UMAMI Arena i Lillestrøm. Csanyi sikret seg tredjeplassen i kategoriene Nordic Best Gourmet Pizza og Nordic Best Margherita Pizza, der han mottok utmerkelsen Best Crust Champion, en pris for den beste pizzabunnen.
Overrasket over seieren
Csanyi, som opprinnelig kommer fra Szeged i Ungarn, har drevet med pizza i Kristiansund siden 2020. Han innrømmer at han ikke forventet å hevde seg blant de beste i konkurransen.
– Jeg ble veldig overrasket, fordi det var så mange kjente og dyktige kokker som deltok. Flere av dem har konkurrert i verdensmesterskap. Dette var første gang jeg deltok i en slik konkurranse, så jeg forventet ikke å vinne noen priser i det hele tatt, sier Csanyi.
Han forteller at han ble invitert til å delta av ungarske pizzabakere med erfaring fra verdensmesterskap, og at han så dette som en stor mulighet til å vise fram sine ferdigheter.

Klippfiskpizza fra Kristiansund
Forberedelsene til konkurransen tok utgangspunkt i Kristiansunds identitet som klippfiskby.
– Jeg tenkte at vi bor i Kristiansund, så hvorfor ikke vise fram klippfisktradisjonen? Derfor laget jeg en klippfiskpizza, som kanskje kan komme på menyen på Havnekontoret senere, forteller Csanyi.
Vinnerpizzaen besto egenkomponert ostesaus, garnityr og dampet klippfisk.
– Dommerne fremhevet de definerte smakene. De stilte mange spørsmål om hvordan pizzaen var laget. Det var tydeligvis en overraskelse for dem at en klippfiskpizza fra Kristiansund kunne hevde seg i en slik konkurranse, sier Csanyi.

Pizzaens utvikling og popularitet
Csanyi påpeker at pizza har blitt stadig mer populært, både i Norge og Ungarn.
– Pizza har utviklet seg mye. Med god ost, bra mel og gode råvarer blir det et produkt folk setter pris på. Folk blir stadig mer bevisste på kvalitet, og det merkes på etterspørselen, sier han.
Han er selv opptatt av gode råvarer og bruker unike ingredienser, både lokale og spesialbestilte fra utlandet, for å oppnå best mulig resultat.

Videre planer for pizzaen i Kristiansund
Seieren gir inspirasjon til videre satsing på pizza i Kristiansund. Pizzakjøkkenet i kjelleren på Havnekontoret blir felles for Baren 75 som åpner snart.
– Dette er en inspirasjon til å lage enda bedre pizza, som kundene virkelig lengter etter. Vi er de eneste i byen som serverer pizza fra vedfyrt steinovn, og det gir en helt unik smak, sier Csanyi.
Han bekrefter at han ønsker å delta i flere konkurranser fremover.
– Ja, det har jeg lyst til. Vi får se hva som dukker opp, sier han.

For dem som ønsker å smake Csanyis prisvinnende pizzaer, er det mulig å besøke Havnekontoret i Kristiansund.
– Vi har ikke Pizza på menyen på mandager, men vi skal vurdere om vi skal med pizza hver dag når også 75 åpner i nabolokalet, sier Csanyi.
Er stolt av kokken sin
Daglig leder og innehaver av Havnekontoret; Maher Adi er stolt over at hans medarbeider og kokk hevder seg blant de beste i Scandinavia.
– Nå er det ikke tvil om hvem som serverer den beste pizzaen i byen, og legger til at han håper at mange kommer for å smake.
