
God indisk mat for en rimelig penge
Et spisested for alle som liker indisk mat med rolig indisk musikk i et behagelig interiør. Her er det alltid plass, i positiv og negativ forstand. Maten er midt på treet pluss.
Mat: 4
Alle rettene er umiskjennelige firere, med unntak av den ene desserten, som får en treer. Pluss for riktig styrkegrad ved bestilling av hovedretten. Sausene er også gode, men såpass bør man også kunne forlange av en indisk restaurant. Himmelske er de likevel ikke. Salatene er kjedelige. Sausene er gode. Nanbrødene er litt lite saftige. Men alt i alt et godt måltid.
Reidars forrett, «Chicken Pops», smaker helt ok.
Karakter: 4

Radas forrett, «Somosa», er god, men ikke fantastisk.
Karakter: 4

Reidars hovedrett, «Mixed kylling», inneholder tre typer kylling: rød, grønn og hvit. Den røde er best, er begge enige om. Pluss for varme retter.
Karakter: 4

Radas hovedrett, «Lamb Roganosh», har perfekt styrkegrad etter god en prat med servitøren. Også sausen er god.
Karakter: 4

Radas yndlingsbakverk, «Peshwari nan», skuffer dessverre. Nan’en har god søtsmak og mye smør, men er dessverre tam på de andre smakene av f.eks. kardeomme, kokos og satsumarosiner. Det kunne også ha vært saftigere.
Karakter: 4

Reidars oste- og hvitløksnaan er ferske og ganske gode, men litt tørre.
Karakter: 4

Begge dessertene skal ha pluss for at de er ekte indiske og med indiske smaker, men dette spenner også forventningene høyt, og våre desserter framstår dessverre som ganske tamme på smak. Pluss for pent dandert rett. Minus for kafé-aktig tilbehør i form av krem på boks og sjokoladehjerte kjøpt på Bunnpris.
Reidars dessert: «Gulab Jamun». Mer godsmak enn Radas pudding, men ikke nok til en femmer.
Karakter: 4

Radas dessert: «Garjarellha (Lajar Halwa)». Gulrot- og cashewnøtt-pudding med kardemomme. Også denne en i utgangspunktet spennende rett, men som det er gjort lite ut av smaksmessig. Den er tam på smak, nesten så det ikke er mulig å kjenne noen smak i det hele tatt. Det må jo litt kraft til for å veie opp et helt indisk måltid.
Karakter: 3

Service: 5
Servitøren er hyggelig, profesjonell og høflig. Litt nedslående er det at servitøren snakker engelsk, det tar vekk noe av følelsen av å være på hjemmebane. Et litt utydelig engelsk med et ikke altfor stort ordforråd er lett å misforstå. Minus for liten vin- og øl kunnskap – i beste fall står språket i veien for det som formidles om stedets drikkevarer. Pluss for svært høflig måte å tre tilbake på når vi skal betale, ved å gå et stykke bakover og snu seg vekk. Det er en fin gest overfor gjesten som andre servitører gjerne kan ta til seg! For hvem liker vel at servitøren iakttar hvor mye man taster inn i driks?
«Egentlig er driks en uting,» reflekterer Rada. «Hvilke andre yrkesgrupper får driks for å utføre jobben sin godt? Ikke jeg, i hvert fall. I så fall burde også butikkansatte, brannfolk, leger, bygningsarbeidere og lærere fortjent driks. Og en drøss andre yrker. Nei, avskaff hele driks-ordningen!» «Ja, og så ødelegger det lønnssystemet,» skyter Reidar inn. Det trekkes inn i lønnsforhandlingene, og så går vinninga opp i spinninga. Driksen undergraver lønna til servitøren. De pengene burde heller ha kommet i form av tariff.» «Ja, da jeg var i Kina, ble vi oppfordret av myndighetene til ikke å betale driks, nettopp fordi det ødelegger lønnssystemet. Det var faktisk en sympatisk tanke.»
Miljø: 4

Endelig en indisk restaurant der vi faktisk hører indisk musikk! Flott med digert bilde av Taj Mahal når vi kommer inn. Det gir en følelse av indisk restaurant. Da får vi heller leve med en mengde klisjéfylte bilder på veggene ellers. Noen flere indiske referanser på veggene hadde vært spennende. Pluss for fine, utskårne lysestaker som gir et helhetlig preg av rosa detaljer i det ellers turkis-aktige rommet som ser glorete ut utenifra, men gir et rolig preg når vi kommer inn.
Pluss for en gjennomtenkt, enhetlig stil, og for at alle lys er tent på bordene. Det er også rent og pent over alt, også på toalettet. Minus for folketomt lokale, noe som gjør at vi føler oss litt alene der inne. Minus også for at restauranten bruker Spotify uten abonnement, noe som tvinger oss inn i reklamemodus når vi var på vei til Bangalore.

Meny: 4
Menyen er i største laget, og gir hodepine når vi skal prøve å velge rett. Det er mye av alt. Rada greier ikke å bestemme seg, og blar fram og tilbake, fram og tilbake gjennom de 20 sidene. Pluss godt utvalg i vegetarretter.
Å plassere drikken først i menyen gir pluss i boka, ettersom man gjerne bestiller drikken først. Utvalg: Åtte rødvin og fem hvitvin på flaske. Tre rødvin i glass, og tre hvitvin. Tre typer alkoholfri drikke (moctail), mange typer coctail og stort utvalg i sprit og hetvin.
Pris: 6
Dette er et sted der du får mye (god) mat og drikke for pengene. Tommel opp!
Hovedinntrykk: 4
Dette stedet kan vi anbefale til en hverdagsmiddag, ettersom du ikke blir ruinert, servicen er god og du får tilfredsstilt de fleste av smaksløkene dine. Mat for feinsmeckere er dette ikke, men til gjengjeld blir du både glad og (over)mett!