Eirunn Eri Monge jobber dedikert for Newtonrommet i Kristiansund kommune.

– Undervisningen skal inspirere og engasjere

Dette initiativet gir elever muligheten til å oppleve realfag på en praktisk og inspirerende måte, og bidrar til å bygge en sterkere forståelse og interesse for disse fagene.

Publisert

Fredag 21. mars var klasse 6A fra Dale barneskole på besøk i Newtonrommet i Campus Kristiansund. Newtonrommet er et moderne undervisningslokale designet for å gi elever praktiske og engasjerende læringsopplevelser innen realfagene. Målet er å øke interessen og forståelsen for naturfag, matematikk og teknologi gjennom aktivitet og utforskning.

Eirunn Eri Monge foran klasse 6A ved Dale barneskole der hun forklarer dagens praktiske oppgaver. Fra venstre Eirunn Eri Monge og elevene Turid Furu, Johan Hopmark Fredriksen, Even Aspen og Johan Furset Hov.

Satsing på realfag

Newtonrommet i Kristiansund er en del av en større satsning på realfag i kommunen som er forankret i læreplanens mål. Elevene tilbringer en hel dag i Newtonrommet, hvor de deltar i varierte aktiviteter nøye knyttet til kompetansemålene. Dette initiativet gir elever muligheten til å oppleve realfag på en praktisk og inspirerende måte, og bidrar til å bygge en sterkere forståelse og interesse for disse fagene.

Eirunn Eri Monge er ansatt i Kristiansund kommune og dedikert medarbeider ved Newtonrommet, forklarer betydningen av dette tilbudet:

– Formålet med Newtonrommet er hovedsakelig at vi skal initiere og skape en interesse for realfag, og så for å bringe barn og unge inn i Campus-bygget."

Newtonrommet driftes av kommunen, og Monge påpeker at tilbudet er obligatorisk for alle skolene i Kristiansund for at alle elevene skal få akkurat det samme læreutbyttet. Det skal øke kunnskapen og interessen for realfag blant elever på barne- og ungdomsskolene. Undervisningen er praktisk og fysisk, strukturert for å inspirere og engasjere.

Elevene ved klasse 6A ved Dale barneskole samarbeider om å måle, regne og programere roboten slik at den ikke kjører på Lego-mannen. Fra venstre Even Aspen, Eirunn Eri Monge, Thea Adelén Forbord-Lundli og Elea Celin Hultgren Skotheimsvik

Elevene lærer praktisk matematikk 

Under besøket var emnet til klasse 6A matematikk, der elevene skulle øve seg på å regne omkrets, sirkel og lengdemål. Lærer Christina Holm forklarer:

Fv: Erik Kosec Mamuza og Mathea Michelsen har nettopp kjørt legoroboten sin, mens Eirunn Eri Monge skriver opp elevenes resultater.

– Opplegget i dag er at elevene skal øve seg på omkrets, radius og lengdemåling og på å lære seg å løse oppgavene nøyaktig og presist.

Holm fremhever også de viktigste læringsutbyttene fra dagen:

– Det viktigste utbyttet de får igjen i dag er nok det at de jobber sammen og får til et samarbeid med hverandre om å løse oppgaver. Et annet utbytte er at de lærer seg å utvikle programmeringsferdigheter, noe som blir viktigere fremover.

Her øves det før de får tre forsøk på å kjøre roboten mot Legomannen. fv: Mathilde Nålsund Yttersian og William Emilio Dimas-Vestengen
Powered by Labrador CMS