Nav (Arbeids- og velferdsforvaltningen, opprinnelig Ny arbeids- og velferdsforvaltning) består av den statlige Arbeids- og velferdsetaten (herunder Arbeids- og velferdsdirektoratet) og de delene av kommunenes sosialtjenester som inngår i de felles lokale kontorene

Varierende utvikling i antall arbeidsledige på Nordmøre

Arbeidsledigheten i Kristiansund, Gjemnes, Surnadal og Sunndal viser en økning, mens noen andre kommuner på Nordmøre opplever nedgang i ledigheten.

Publisert Sist oppdatert

Det viser de ferske februar 2025-tallene fra Nav Møre og Romsdal.

Ledigheten for hele fylket holder seg stabil i februar 2025. Totalt er 2.701 personer helt ledige, noe som utgjør 1,9 % av arbeidsstyrken. Dette er en økning på 113 personer (4%) fra i fjor. Det er også 1 138 delvis ledige og 938 arbeidssøkere på tiltak.

Samtidig er det en økning i antall arbeidssøkere på tiltak, mens antall delvis ledige har gått ned.

Tilgangen av registrerte ledige stillinger i Møre og Romsdal er 1 922, en nedgang på -33% fra i fjor.

– Arbeidsmarkedet i Møre og Romsdal viser en stabil utvikling, men vi ser fortsatt behov for målrettede tiltak for å støtte de som står utenfor arbeidslivet. Det er viktig at vi fortsetter å jobbe sammen med næringslivet for å inkludere flere i arbeidsmarkedet, sier direktør Stein Veland.

    Ifølge tallene er det 279 helt ledige i Kristiansund , som utgjør 2,3 % av arbeidsstyrken. Dette er en økning på 36 personer (15%) sammenlignet med i fjor.

Øvrige tall for nordmørskommuner:

Averøy: Opplever en nedgang i ledigheten med -13 personer (-16%)

Gjemnes: Har en økning i ledigheten med fem personer (22%).

Tingvoll: Opplever en liten nedgang i ledigheten med to personer (-7%).

Sunndal: Viser en økning i ledigheten med 20 personer (31%).

Surnadal: Har en økning i ledigheten med 14 personer (34%).

Smøla: Ingen endring i ledigheten. 16 ledige.

Aure: Opplever en nedgang i ledigheten med tre personer (-15%).

Generell informasjon for Møre og Romsdal::

Utviklingen i Kristiansund skiller seg ut med en klar økning i arbeidsledigheten, mens bildet er mer variert i Nordmøre, med både økning og nedgang i de ulike kommunene. Den generelle økningen i arbeidsledigheten i Møre og Romsdal understreker viktigheten av å følge utviklingen nøye og iverksette tiltak for å redusere ledigheten.

Powered by Labrador CMS