
Rådhusplassen får enda en spennende matvogn
Snart kan du nyte ungarske smaker i hjertet av Kristiansund. Eating Point åpner på Rådhustorget med en spennende meny full av tradisjonelle retter som langos, gulasj og hjemmelagde pølser.
Lørdag 1. mars klokken 12 åpner Eating Point Kristiansund dørene på Rådhustorget i Kristiansund sentrum. Bak satsingen står eier og chef Norbert Antalicz, som etter mange års reiser verden rundt nå ønsker å dele smaken av sitt hjemland med byens innbyggere.
Samlet matinspirasjon fra hele verden

Antalicz har samlet inspirasjon fra ulike matkulturer, men det er de autentiske ungarske rettene som nå skal friste sultne nordmøringer. Blant de mest populære rettene i det ungarske kjøkken finner vi ulike varianter av langos, en tradisjonell ungarsk rett.
– Hva regner du med å selge mest av?
– Vi vil nok selge mest forskjellige typer langos. Dette er mest populært hos norske ganer, forteller Antalicz.
Langos er en fritert deig toppet med ulike ingredienser. Den klassiske varianten serveres med hvitløk, rømme og ost.
For de som ønsker noe mer, tilbyr menyen også langos med skinke, salami kombinert med ostekrem og soltørkede tomater, samt en spennende versjon med parmaskinke, pesto, soltørkede tomater, ost og ruccola.

Nasjonalretten
En annen rett som vekker interesse, er gulasjsuppen, ungarernes nasjonalrett. Denne tradisjonelle ungarske suppen lages med biff og grønnsaker, og serveres med hjemmelagde dumplings. Antalicz påpeker at deres versjon skiller seg ut med en fyldig paprikasaus, noe som gir en autentisk opplevelse.
For de som ønsker å utforske flere ungarske smaker, tilbyr Eating Point Kristiansund hjemmelagde pølser laget av svin, servert med sennep og ferskt brød. I tillegg kan man prøve den ungarske vårrullen fylt med kylling og paprikasaus, en spennende vri på en kjent klassiker.
Antalicz håper at den varierte menyen og de på autentiske
smakene som tilbys hos Eating Point Kristiansund blir et naturlig valg for både
lunsj og middag i byen.
– Vi ønsker å tilby noe unikt og ekte, slik at folk kan
oppleve en bit av Ungarn her i Kristiansund, avslutter han.
PS! Det begynner å dra seg til med spennede mattrailere på Rådhusplassen nå. Potetbua er et nytt tilskudd, og Smøla Salmon er klare for vår/sommersesongen. Og fra før av er selvsagt den gode, gamle traveren Svensson Chips med «fishan» (fish & chips) som spesialitet.
