RESTAURANTRADAREN

NPs restaurantanmeldere har som første restaurant på Nordmøre besøkt Boteco i Kristiansund.

Kristiansund mangler slett ikke spisesteder. Dette er et godt sted å starte, hit vil vi tilbake.

Under en monstrøs lysekrone blir vi traktert av en effektiv og hyggelig betjening med hellensk humor og brasiliansk snert. Portugisiske toner kurrer kjælent i bakgrunnen. Til å ligge midt i et veikryss i byens hovedgate, er oase-følelsen påtakelig og kosefaktoren høy. Dette liker vi.

Publisert Sist oppdatert

Fakta om Boteco

Adresse: Skolegata 16, 6509 Kristiansund. http://Boteco.no

Hva vi spiste: to tre-rettere med øl, vin, kaffe og irish coffee

Hva det koster: 1780 kr. til sammen for to gjester

Hvem passer det for: par, familier, mindre og større grupper

Rullestolvennlig: tja – ett trinn opp og et par terskler

Vegetarretter: salat og vegetarburger

Alkoholfritt: kaffe, te, kakao, eplemost, brus og ingefærøl, alkoholfritt øl, appelsinjuice

Lydnivå: behagelig og dempet bossa nova-musikk. Lett å prate og lytte uten å få hørselsskader.

Innsidetips: lurt å bestille bord på helgedager. Stor, hyggelig kjeller til utleie. Uteservering.

Fra restauranten.

Miljø & stemning: 5

En ujålete loppemarkedstil gir nesten følelsen av å være på Grünerløkka i Oslo. Vi får en følelse av å være i kontakt med resten av gjestene på en ikke-påtrengende måte. Lattersalvene bølger stadig gjennom rommet. Inventaret består av så forskjellige elementer som retrobord laget av gamle symaskiner, ulike lamper, storblomstret rosetapet, et digert bilde av Audrey Hepburn, gamle tredører og vinduer til skillevegger, klippfiskbokser, ekte blomster på bordet og plastplanter i vinduene. Stedet har en lun og hjemmekoselig stemning, men interiørmessig er det kanskje i overkant hummer og kanari. Den varme belysningen bidrar til nest høyeste karakter. Dette er et sted man får lyst til å stikke innom i høstværet.

Service: 6

Vi blir møtt usedvanlig proft og elskverdig, servitørene kan kunsten å konversere gjestene, enten man diskuterer politikk eller fotball. Betjeningen er effektiv, hyggelig og med glimt i øyet. Forretten står på bordet etter et kvarter til tross for nesten fullt hus, og drikken kommer umiddelbart. Hovedrett og dessert med tilhørende drikke serveres med passende intervaller. De gir oss også greie råd om drikke til maten på oppfordring. Opplevelsen av at servitørene hele tiden vet hvor i måltidet vi befinner oss, gjør at vi føler oss verdsatt uten at det virker masete. Vi blir ønsket farvel på ektefølt vis, noe som understreker at dette stedet virkelig kan kundebehandling. Sjelden har vi følt oss mer velkommen.

Hovedrettene vi valgte.

Mat: 5

Maten er veltilberedt og kunstferdig dandert med til dels spennende smakssammensetninger. Et lite minus for den brasilianske, rå fiskesuppa til forrett, som er spennende med store mengder sitrus, persille, rå løk og andre smaker, men så smaksrik at smaksløkene står i spagat etter tre skjeer. «Her må jeg bare kaste inn skjea», sier Gastra. Det blir rett og slett for mye av det gode, til tross for søtpotet og krutonger, selv for to som elsker sterke smaker. Her hadde vi ønsket oss noe som kunne ha dempet bombardementet av smaker litt, og gjort suppa mindre mektig. De nydelige smaksbombene av noen ostebrød smelter derimot på tunga. Gastra velger stedets signaturfiskerett, Torsk à la Boteco. «Stjerne i boka for lilla saus med irrgrønn og rød pynt», sier Gastra. «Kan det være på grunn av Halloween?» funderer Gastor. Indrefileten av svin, som Gastor har bestilt, har pikant krydret jordskokksaus og er dandert på raffinert vis. «Julekrydder», nikker Gastra anerkjennende, og får lyst på mer. «Ja, men svinekjøttet kunne ha vært både mørere og saftigere», innvender Gastor, som er over gjennomsnittet glad i svin. Brunost-isen til dessert synes begge er nydelig, men i overkant mektig og litt kornete i konsistensen. «Kunne man ha greid seg med litt mindre ost i isen?» undrer Gastra. Men smakfull er den absolutt i symbiose med jordbærsyltetøy, som med fordel kunne ha vært rørt, og ikke ferdigkokt på glass. Men ned går den med flagget til topps, det vil si et vaskeekte jordbær. Den catalanske kremen, vår andre dessert, er en eksotisk variant av crème brûlée, og får tommel opp hos begge. Her blir det pluss i boka for skogens blåbær, physalis og melisdryss til pynt. Ittno’ knussel i denne restauranten.

LIvets dessert.

Meny: 5-

Menyen er liten, men variert innenfor det klassiske repertoaret. «Takk og lov», sukker Gastra når hun ser den betryggende lille mengden med retter. Lite er så urovekkende som enorme menyer med «alt og ingenting» på de altfor mange sidene. Menyen består av fire forretter, fjorten hovedretter og seks desserter. Her står man for det man serverer, nemlig klassiske retter med en dæsj latino og smak av utdannet kokk. Et godt ølutvalg og et lite, men begrenset vinutvalg vitner om grei standard, uten at vi snakker om øverste hylle.

Pris: 5

Prisnivået er middels for en herlig matopplevelse, og vi ruller nærmest ut av restauranten. For to tre-rettere med tilhørende alkoholholdig drikke må vi ut med under 1800 kroner. Det er verdt kronene. Dyrt er det i hvert fall ikke.

Helhetsinntrykk: 5

På Boteco er maten er halve føden. Ikke fordi maten ikke er velsmakende, men fordi atmosfæren og servicen betyr så mye for den totale opplevelsen. Vin- og ølkunnskapen står ikke i høysetet, men det gjør til gjengjeld kundebehandlingen og lokalets tropiske folkelighet. Stedet er da også rimelig fullt. De er svært gavmilde når de skjenker vin. Vi anser dette som en svært hyggelig gest! Denne restauranten kommer vi gjerne tilbake til!

Boteco sett utenfra.
Powered by Labrador CMS