RESTAURANTRADAREN
Stedet ville imponert uansett om det lå i hovedstaden eller ved Eiffeltårnet. Heldigvis ligger det på kaia i baillbyen.
Brasseriet er en stilfull restaurant med en meny som tar opp i seg tradisjonene byen er tuftet på. Her finner vi fisk og skalldyr, klovdyrkjøtt i assorterte størrelser og sesongens grønnsaker tilberedt på et nivå som ligger i øvre sjikt. Prisnivået er klart over middels, men det er også maten, servicen og atmosfæren.
Dette er hjertet av «Christiansund», i direkte forbindelse med hovedpulsåra Kaibakken og alle sentrale arterier.
Brasseriet på kaia på Kirkelandet har utsikt til alle verdenshjørnene: Gomalandet, Nordlandet og Innlandet.
Den cruiseskiplignende restauranten byr på ko-øyer, flo og fjære, kongeutsikt til stormvarselet vis à vis og er nærmeste nabo til alskens skip og skipstrafikk; sveleferger, supplybåter og hurtigrute.
Så: Hvis man vil føle at man virkelig befinner seg i elementene i Nordvestlandets hovedstad Kristiansund (Jada, Ålesund og Molde, vi vet dere er der ute, men hovedstad blir dere aldri), ja så er Brasseriet stedet.
Miljø/stemning: 5
Bygningen som huser restauranten var en del av by- og kaifornyelsen tidlig på 2000-tallet, og fremstår som et kledelig, maritimt tilskudd til byens havn og sentrum.
Her er klassiske, moderne flater kombinert med en gjennomført maritim stil, og hvis man ikke kan få nok, er det bare å se ut gjennom alle vinduene: Det er hav, havn, båter, vind, vær, klippfiskkjerring og alt hva øyet måtte begjære av urbant kystmiljø.
Som eksteriøret er interiøret en kombo av moderne stil og maritim hygge.
Her er det masser av lys gjennom store vindusflater, akkompagnert av hengende rørformede taklamper omgitt av planter dandert i tak-krukker.
De ser til forveksling ekte ut, men servitøren røper at det er de ikke. Det gjør imidlertid ingenting med den upåklagelige stemningen, bortsett fra at det er bemerkelsesverdig få mennesker i lokalet.
Service: 6
Vi blir umiddelbart tildelt bord og meny etter ankomst, men så er det få gjester denne kvelden, så den reelle effektiviteten er vanskelig å måle.
Vi fikk god veiledning i å sette sammen en treretter med tilhørende drikke. Sistnevnte kom asap, og forrettene ble også brakt kjapt til bords.
Restauranten får stjerne i boka for at gjesten selv kan velge hvor lang tid vi foretrekker mellom rettene.
Servitøren er flink til å konversere og har både glimt i øyet og humor i replikken!
Så får det heller være at de to servitørene i starten spør oss om det samme rett etter hverandre. Etter dette får vi én servitør som er fremragende!
Mat 6
Aspargesen er dandert like fortreffelig som den smaker. Tartaren er upåklagelig og helt etter boka. Barbecue-kjøttet er så mørt at kniv er overflødig. Sausen er distinkt, men avbalansert. Kraftige saker som skaper amerikansk leirbålstemning i neseborene og fest i smaksløkene.
Breiflabben er ikke så imponerende målt i loinsparameteret, men fisken er passe brasert, godt krydret og dandert sammen med tilbehøret. Lekkert!
Dessertene er hver for seg søte, lekre avrundinger av måltidet. Denne måten å servere is på er en klassiker, og innfrir forventningene.
Ostedesserten med tilbehør er mer spennende, og viser seg å være en godt sammensatt smaksbombe. Honnør til kokken!
Meny: 6
En velassortert og passe kort meny med noe for den kresne gane. Matrettene vitner om en restaurant med ambisjoner og identitet, det samme gjør øl- og vinkartet. Kjære Gud, takk for en kort, gjennomarbeidet og tydelig meny, og frels oss fra de overfylte. Amen.
Pris: 5
I den øvre del av skalaen på Nordmøre, men det skulle da også bare mangle.
Helhetsinntrykk: 6
Det er stor forskjell på å vurdere restauranter i Paris, Oslo og på Nordmøre. Brasseriet er et unntak. Stedet ville imponert uansett om det lå i hovedstaden eller ved Eiffeltårnet. Heldigvis ligger det på kaia i baillbyen.